tindrakarlsson

Direktlänk till inlägg 29 maj 2011

baka en kaka

Av Tindra Li Karlsson - 29 maj 2011 21:24

Idag har jag och min lillasyster bakat Fiberrika brytbröd här är en bild, de ser inte så goda ut men de är jätte goda.   Här är receptet:


24 st

tid: 2 tim

Ingredienser:

  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella (valfri fetthalt)
  • 2,5 msk ljus sirap
    • eller brödsirap
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl vetegroddar
  • 2 dl vetekli
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl special

Gör så här:

Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölken. Rör ner kesellan i den återstående mjölken och värm åter till 37°C.

Tillsätt resten av degspadet (mjölk + kesella) och rör i sirapen och saltet. Rör i vetegroddar, vetekli, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta degen smidig.

Låt jäsa 30 minuter.


Ta upp degen på bakbordet och knåda den ett par minuter. Dela i 24 lika stora bitar, rulla till bollar och lägg tätt i en långpanna. Jäs under bakduk 30 minuter.


Grädda i 225°C, i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Pensla bullarna med vatten med en skvätt olja i.

Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tindra Li Karlsson - 14 augusti 2014 15:40

Hej då Kiruna? Nu åker vi hem till Stockholm, Där hemma väntar Nora och Tora ? ...

Av Tindra Li Karlsson - 13 augusti 2014 20:07


Av Tindra Li Karlsson - 31 juli 2014 11:02

Fint väder?

Av Tindra Li Karlsson - 30 juli 2014 19:58

Mum's

Av Tindra Li Karlsson - 30 juli 2014 14:57


Sitter i bilen nu på väg till öregrund där vi ska träffa pappas gamla jobbar kompis. ...

Ovido - Quiz & Flashcards